FC Pivrnec : Sudice (5:0)

30.08.2009 10:00

Sestava: Volák, Nečas, Křap L., Chyba, Jabůrek Z., Látal, Rybář, Křap P., Slavíček T.

Rozhodčí: Slavíček M.

Soupeř přijel, jak už to u něj bývá zvykem na poslední chvíli a tak zápas začal o 20 minut později. Od začátku na něm bylo vidět, že přijel s defenzívní taktikou, což dokládá jejich první střela na branku až ve 22. minutě. My jsme sice měli více balón na našich kopačkách, ale branku jsme ohrožovali pouze ze střel z větších vzdáleností. Když už jsme se dostali po kombinaci do gólové šance, tak nás soupeř zastavil faulem. Dokládá to faul Libora Němce ve 3. minutě na Pavla Látala, který šel sám na golmana. Němec za to dostal žlutou kartu, což se nelíbilo nejenom jemu, ale i všem jeho spoluhráčům. Od této chvíle se z fotbalu stal mírně řečeno "debatní kroužek", při každém zapískání hledal soupeř na rozhodčím chyby, naši hráči si to samozřejmě nenechali líbit a tak to pokračovalo až do konce poločasu. 

Myslel jsem si, že se atmosféra po první půli zlepší, ale opak byl pravdou. Pokračovalo se ve stejném duchu, ze hřiště se ozývaly slova typu "pi.., ku..., čur...". Bohužel rozhodčí to ponechal tak, nedokázal si sjednat respekt a tak jsem si zápas protrpěl na lavičce až do konce. Soupeř hrál stále zatažený, zdržoval a nám se nedařilo vstřelit první gól. Teprve v 57. minutě vystřelil svou jedovku Patrik Křap, brankář ji vyrazil, Jabůrek šel důrazně s Němcem do dorážky a druhý jmenovaný si dal vlastní gól - 1:0. Přišlo pro nás veliké uklidnění, soupeř musel začít hrát dopředu a to nám přišlo vhod. V 58 minutě napřáhl Jabůrek a zavěsil do šibenice - 2:0. Pak už to šlo ráz na ráz: 3:0 - Křap Patrik, asistence Jabůrek, 4:0 - Křap Lukáš, asistence Křap P., 5:0 - Nečas, asistence Křap P. 

Góly: vlastní, Jabůrek Z., Křap P., Křap L., Nečas

Asistence: Jabůrek, Křap P. - 2x 

Závěr (pouze můj názor): vždy jsem chodil hrát malou kopanou pro radost, byl jsem rád, když se na nás chodili dívat diváci, fandili nám, po zápase jsme to zapili atd. Taky jsem občas nadával rozhodčímu, nebo jsem si vyměnil názor se soupeřem, ale všeho s mírou.To co ale dnes předváděl hráč soupeře Bárta Vl. už jsem dlouho neviděl. Choval se jako mistr světa, neustále komentoval výroky rozhodčího, urážel hráče slovy typu "bůčku, pi.., atd.", jednou dal našemu hráči "jesle" a hned na něho nesportovně pokřikoval. Nejhorší na tom ale je, že na hřišti vůbec nic neukázal (kromě těch jeslí) a akorát všechny rozhádal a nabudil k agresivitě. A to si ho pamatuji i jako domácího rozhodčího - katastrofa. Samozřejmě taková akce má i reakci, které se u nás chopil Křap Patrik. Ten sice zahrál o 100% líp, než výše jmenovaný, ale své emoce a výroky jak k soupeři, tak i k vlastní lavičce by měl umět zkrotit. Když si uvědomím, že se na nás dívají malí kluci a místo toho, aby viděli krásný fotbal plný akcí, tak jenom slyší nadávání, sprostá slova a vidí, jak se hráči vzájemně okopávají a pomalu rvou, tak je mě z toho zle. Ale to si musí uvědomit každý sám a třeba na to časem přijde, že proti němu hrají kluci, kteří třeba za sebou mají těžké zranění a jsou rádi, že ještě vůbec hrají a mají z toho radost a někdo takový jím ji zkazí. 

 

 

 

—————

Zpět